Újabb nyuszi / Bunny again


 Elkészült a második nyuszi. Hurrá!

Eddig évekig nem volt időm, hogy ilyesmiket készítsek ezért most nagyon boldog vagyok, hogy végre vannak nyuszik és egy csibe (akinek remélem lesz egy társa, és pár hímes tojás) amiket évről-évre elővehetünk Húsvétkor.
Már régóta tervezem, hogy minden ünnephez készítek pár dolgot amik majd a gyerekeket az ünnepekhez kötik, mert azt hiszem, nagyon fontos nekik az állandóság és a folytonosság érzése. És persze azt is remélem, hogy majd ezekhez a tárgyakhoz szép emlékek kötődnek majd ha nagyobbak lesznek, vagy ha felnőtt korukban véletlenül kezükbe akad közülük majd valamelyik. De hát, gondolom, minden anyuka így van ezzel, szeretnénk szép dolgokkal kipárnázni, mint egy kis kuckót, az életüket. :o)

Ez az nyuszi is bárányka mintára készült, innen, megint csak a füle saját, egy kicsit továbbfejlesztve a fehér nyuszi lapátfüleit. (Férjem nem engedi, hogy megszépítsem a fehér, alias "csúnya" nyuszit, már csúnyának sem hívhatom, pedig terveztem egy kis fülátalakítást...)

Azt utólag el kell mesélnem, hogy mikor belefogtam a nyuszik kötésébe, nem ment épp problémamentesen a dolog. Leírást viszonylag könnyen találtam, le is ültem nagy buzgón tűvel, fonállal, amikor szembesülnöm kellett, hogy, bár kötöttem én már néhány pulóvert, mellényt és mindenfélét magamnak, az bizony húsz évvel ezelőtt volt, és most azt sem tudtam, hogy hogyan kezdjem el.  Hogyan kerül fel a fonál a tűre? Jó fél órámba telt, míg az internetet és saját emlékeimet kutatva ráleltem a megoldásra. Ezt csak azok kedvéért mesélem el, akik hasonlóan rég kötöttek már: ha az elején döcögve is, de menni fog! :o)Pattern (without ears)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések