Kincs messziről


Nagyon-nagyon messziről érkezett hozzám egy könyv: Skóciából, egy antikváriumból. Az évszám: 1910...
Már kézbe venni is egy élmény, valahányszor lapozgatom, egy kicsit libabőrös leszek, olyan távoli világot idéz, és nem csak időben, hisz hasonlóan régi magyar könyv persze volt már a kezemben. Inkább ez a kettősség: régi és távoli. Próbálom elképzelni azokat a nőket, akik besétáltak ott, akkor egy könyvesboltba, lapozgatták, megvették, hímeztek belőle...
(És mégis van benne valami nagyon modern: az utolsó lapok tele vannak hirdetésekkel: alapanyagokat, mintákat lehet megrendelni és házhoz szállíttatni.)

És ami benne van... A szecessziót mindig is nagyon szerettem. Már régóta tervezgetem, hogy valamit megvalósítok belőle. Most végre alkalmam nyílt a képeket beszkennelni és azt tervezem, hogy Photoshop-pal nyomtatható mintákat csináljak némelyikből. A képek ugyanis, sajnos, nagyon aprók és sötétek.


Gondoltam, nektek is mutatok belőle, egyrészt csak úgy, gyönyörködni bennük, másrészt hátha valaki inspirációt merít belőlük :)


Ezek nyomtatással készültek:




A nyomtatáshoz praktikus tanácsokat is ad, amik cseppet sem évültek el, szerintem:



(Remélem, senkinek nem sértettem meg a szerzői jogait azzal, hogy ezeket a képeket feltettem ide, annyi év elteltével...)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése